Tündöklő városok

Egy-egy város valósággal tündököl, amikor "ünnepi ruhát" kap, amikor a régi kopott kandeláberek újakkal cserélődnek fel.
A hangulat ilyenkor közel nagyszerű, olyan, amiért az ember hajlandó bemenni a belvárosba és egy padra leülve egyszerűen csak élvezni, hogy létezik körülötte a város.
A külső megújulás nem csupán ránk emberekre fér rá. Amikor ezt tudatosítják, akkor sor kerül egy-egy komplex beruházásra, melynek elemei együtt új minőségű egységet és értéket alkotnak.
Ilyenkor a városlakók egy nagyméretű átalakulásnak lesznek a tanúi.
Egy egyetem udvara, ha új kandelábereket kap elképzelhető, hogy téli estéken a szemináriumok közötti szünetben a diákok több időt töltenek kint.
Ugyanúgy a parkok, lakóparkok esetében az ott lakók esténként szívesebben összegyűlnek (nem csupán nagy létszámú rendezvényeken) és szívesebben tesznek esti sétákat, mert biztonságosabbak e módon az utak és selfieket is lehet egy-egy kandeláber alatt készíteni.
A felsoroltakan kívül, ha már olyan divatos, a nagy bevásárlóközpontok belsejében is jól jöhet egy dekoratív szereppel ellátott kandeláber.
Aki nem kedveli e helyeket, az különböző kirándulások keretén belül megcsodálhatja egy-egy szerzetesrend előtt a kandeláber oszlopokat vagy a vadászházak körül.

Dekoratív parkvilágítás

Napjainkban egyre jobban terjed a dekoratív parkvilágítás.
A jól megvilágított park a késő őszi estéken meghosszabbíthatja a szabadban töltött időt, a hosszú téli estéken pedig a megvilágított tér optikailag mintegy kitágítja a teret.
Míg a nappali természetes világítás rendszerint ugyanabban a fényben tüntet fel mindent, addig az esti mesterséges világítás az előttünk elterülő tájat másképpen, a napközben alig észrevehető, rejtett szépségében tündökölteti.
Figyeljünk arra, hogy a túl sok lámpa kis helyen nem tud igazi atmoszférát teremteni. A jó világítás mindig a világos és sötét zónák váltakozásán alapul.
A lámpatestek kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy mi az a tárgy, növény, tér, amit szeretnénk kihangsúlyozni.
Mint ismeretes a kandeláber oszlopok ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. A kültéri lámpáknak a por és a víz behatolása ellen is kell védelmet nyújtani.
Ritkán esik róla szó, pedig sok kellemetlenséget okozhat az, hogy a mesterséges világítás magához csalja az éjszakai rovarokat.
A helyesen megválasztott világítással azonban ezen is segíthetünk.

Kandelábereinkkel garantáltan egy-egy település/városrész újjászületik.
Oszlopaink mindegyikét az európai finom ízlés, a lágy színek harmóniája és a magas technológia igény egyszerre jellemezik.